Open source

Open Source software (soms ook openbronsoftware) is computerprogrammatuur waarvan de broncode en bepaalde andere rechten, die normaal alleen voor copyrighthouders beschikbaar zijn, worden vrijgegeven.

Dit geeft gebruikers de kans om de software te bestuderen, aan te passen en dus te verbeteren.

De ontwikkeling van open source software komt tot stand op publiekelijke en gemeenschappelijke wijze. Deze vindt plaats door samenwerking van zowel individuele programmeurs als grote bedrijven. Open source software is tevens de meest prominente ontwikkeling in de opensourcebeweging.

(bron: wikipedia)

Is Open Source een gok?

Er hoeven geen licenties te worden betaald voor het gebruik van TYPO3, maar als je geen vaste leverancier hebt, loop je dan geen risico?

Groot verschil met gesloten software is dat iedere partij die er brood in ziet, diensten kan aanbieden, de code beschikbaar heeft en er onderhoud aan kan plegen. Uw grote voordeel is dat u niet langer afhankelijk bent van één partij, die, als het even minder gaat, er zomaar tussenuit kan vallen. En dan hebben we het nog niet over de binding die u aangaat waarbij u geen kant meer op kan en voor elke wijziging mogelijk de hoofdprijs gaat betalen.

In Nederland en daarbuiten zijn er veel partijen die TYPO3 tot hun kernactiviteit rekenen. U kunt shoppen bij die partijen en dat houdt ze alert, zowel qua prijs als qua prestatie.

Bekijk de websites

knop voor bekijk de websites

Bent u benieuwd naar de websites die wij voor onze klanten hebben gebouwd? meer...

Informatieaanvraag

buro met computer en telefoon

Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag dan vrijblijvend een gesprek aan. meer...

Volg ons op

 typohosting op twitter

typohosting op linkedin

Nieuwsbrief

nieuwsbriefOnze gratis nieuwsbrief ontvangen? meer...

vrouw met laptop op het strand

Typohosting

Adres:
Stationsweg 109,
2182 BB Hillegom

Telefoonnummer:
(06) 111 75 952

E-mail: info(at)typohosting.nl